Forum Romanum

Forum Romanum

A fórum egy köztér volt az ókori Rómában, mely piac, törvénykezés, és társadalmi központ volt. Rómában 18 fórum volt, ezek közül a Forum Romanum volt a főtér, mely a Palatinus és a Capitolium között volt. Ez volt a fő kapcsolódási pontja a kereskedelemnek és a politikának. A Forum Romanum talaja ingovány volt eredetileg, melyet Tarquinius Priscus száríttatott ki. Körbe lett véve a 220 méter hosszú tér oszlopcsarnokkal, majd beépült. A Forum Romanum két részre tagolódott, hogy a plebejusokat és a patríciusokat szétválassza, továbbá külön volt helye a szenátusnak, a kivégző helynek és a börtönnek.

Olvass tovább

Colosseum

Colosseum

A Colosseum szó mindenki számára egyet jelent Rómával, hiszen eme remek építmény egyik kiemelkedő látványossága az örök városnak. A Colosseum egy hatalmas amfiteátrum, mely egy római találmány. Röviden a lényege az, hogy egy elliptikus alaprajzú aréna, amely hatalmas ülősorral rendelkező nézőtérrel rendelkezett, hogy a látványosságokat a nézők biztonságból tekinthessék meg.

Olvass tovább

Vénusz és Róma temploma

Vénusz és Róma temploma

A Vénusz és Róma temploma az egyik legszebb és legnagyobb Római templom és csak ez az egy rendelkezett 10-10 oszloppal a főhomlokzatnál az ókori Rómában. A legnagyobb templomnak szánták abban az időben a templomot, pont ezért nevezték el Rómának és Vénusznak.

Olvass tovább

Augustus mauzoleuma

Augustus mauzoleuma Róma

Augustus Mauzóleuma (olaszul: Mausoleo di Augusto) egy hatalmas sír, melyet Augustus császár építtetett Kr. e. 28-ban Rómában. A mauzóleum a Piazza Augusto Imperatore téren található, a Via Di Ripetta sarkán, nem messze a Tiberiusz folyótól.

Olvass tovább