Legjobb római piacok

A nagyobb, színesebb és élettel teli piacokat Róma központjában érdemes meglátogatni, ha van egy kis időtök. Általában reggel 7 és délután 1 között van nyitva. A Porta Portese pedig vasárnaponként van csak nyitva.

Campo de Fiori

Elhelyezkedése: Piazza di Campo de Fiori, Rome.
Róma legöregebb piaca a Campo De Fiori-n (Flora kertje és nem pedig virágos piac) található.
Itt megtalálhatod a legjobb halat a városban, friss zöldségek, gyönyörű gyümölcsök, fűszerek, konyhai eszközök, abroszok, játékok és még sok más található ezen a piacon.

Porta Portese piac

Elhelyezkedése: Via Portuense és Via Ippolito Nievo
nyitva tartás: Csak az egyik van nyitva vasárnaponként reggel 6:30-tól délután 2-ig.
Ez a bolhapiaca Rómának eldugva a Trastevere negyedben található. Itt mindent megtalálhatsz(néha akár a lopott cuccokat is), ha jól tudsz alkudozni. Alkalmi lámpák, dekorációk és még sok más egy helyen. Lógj itt egy kis időt, mert megéri, de azért vigyázz a zsebtolvajokkal.

Mercantino dei Partigiani

Elhelyezkedése: Piazza dei Partigiani, Rome
nyitva tartás: a hónap első vasárnapja, kivéve augusztusban
Ebben a kis bolhapiacban egy garázs alaksorában tartják az értékesíteni kívánt portékákat. Itt könnyen találhatsz eladó kanapét, vagy akár 1940-50-es évekbeli cuccokat is. Nagyon olcsó kis piac, ahol megjelenik az olasz temperamentum is a vásárlások közben.

Underground

Elhelyezkedése: Via Crispi, 96, Rome
nyitva tartás: 2. szombat és vasárnapja a hónapnak
Ez egy bolhapiac, amely egy 4 emeletes garázsban van megrendezve havonta két alkalommal. A garázs a Piazza del Popolo tér és a Via Veneto út között található. Itt mindenből kaphatsz egy keveset, ha jó helyen keresed. Találkozhatsz Mario Ambrosini forgatókönyv íróval is, aki együtt dolgozott Fellinivel. Mario kisebb ajándékokat árul kinder csoki játék gyűjtőknek, és a Kindermania klub tagjainak. Az árak meglehetősen drágák ezen a piacon.